Week van de verbondendheid

Cultuursmakers verbindt mensen

Niet alleen tijdens de ‘Week van de verbondenheid’, 26 mei- 4 juni 2023, maar altijd!

 Al eens goed naar het logo van Cultuursmakers gekeken? Die krul die staat er niet voor niks, maar is voor ons een teken van verbinding… Als sociaal-culturele vereniging staan we helemaal achter het initiatief ‘Week van de verbondenheid’. Meer nog we zouden er liever een maand van de verbondenheid of waarom niet een jaar van de verbondenheid van maken. Dat is in ieder geval waar wij als vereniging elke dag weer voor gaan: mensen verbinden. 

 Nog te veel mensen ervaren geen verbondenheid in hun leven, missen een netwerk, het gevoel ergens bij te horen. De cijfers rond vereenzaming, in alle leeftijdscategorieën, liegen er niet om. Bij Cultuursmakers doen we er alles aan om vereenzaming tegen te gaan. Nee, we hebben niet de mirakeloplossing voor handen of dé manier gevonden om vereenzaming uit de wereld te helpen, maar geloven er als vereniging sterk in dat elke kleine stap al een ferm begin is. En dat doen we door mensen samen te brengen voor een culturele activiteit. Niet alleen, maar samen met anderen van cultuur genieten, erover praten, van gedachten wisselen, dat is ons handelsmerk. We zetten cultuur in om mensen te verbinden. En daarmee maken we het verschil. Wie ons nog niet kent, nodigen we van harte uit om deze week, maar ook daarna, in een van onze groepen te komen proeven van cultuur. 

“We zien op onze culturele activiteiten telkens weer hoe mensen spontaan elkaar vinden, ook wie elkaar van tevoren niet kende. Die open sfeer waarin we samen van cultuur genieten, daar doen we het voor. Ons motto is niet voor niets ‘Cultuur smaakt beter samen!” Kris De Cock, ondervoorzitter Cultuursmakers vzw

Alleen of met z’n twee, je bent altijd welkom bij Cultuursmakers. Onze vrijwilligers van de 140 groepen in Vlaanderen en Brussel ontvangen je graag. Met meer dan 2000 activiteiten per jaar is er voldoende keuze voor ieders cultuursmaak.

<
>
x