Cultuursmakers

Oostakker

VOLZET - Expo 'Theodoor Rombouts' in het MSK Gent

Op zaterdag 11 februari 2023 om 14.00 uur bezoeken we de Expo Theodoor Rombouts in het MSK Gent waar we eerst een inleiding krijgen op de kunstenaar & zijn werk en waarna we de tentoonstelling op eigen tempo kunnen bezoeken via een audiogids.

Datum: 11/02/2023
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:45
Plaats: Museum voor Schone Kunsten Gent - MSK Gent
Adres: Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent
Plaats van bijeenkomst: MSK Gent
Prijs leden: 16 euro
Prijs niet-leden: 18 euro
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling

In 2023 bestaat het Museum voor Schone Kunsten in Gent of MSK Gent, 225 jaar! Het is daarmee het oudste museum van België en dat wordt gevierd met een cultureel feestjaar.
Het hoogtepunt van deze viering wordt ongetwijfeld de eerste monografische tentoonstelling ooit over Theodoor Rombouts (1597 - 1637), de onterecht vergeten virtuoos van het Vlaams Caravaggisme.

Rombouts was een gevestigde waarde in het Antwerpse kunstenaarsmilieu. Maar hoezeer zijn schilderkunst ook gewaardeerd werd tijdens zijn korte leven, de Antwerpse barokgoden Rubens en Van Dyck zorgden ervoor dat Rombouts’ artistieke nalatenschap snel naar de vergetelheid werd verwezen.
Hier brengt het MSK nu verandering in!
De tentoonstelling plaatst Rombouts en zijn werk in een nieuw perspectief en onthult zijn sleutelrol binnen de genreschilderkunst.

Speciaal voor de tentoonstelling brengt het museum kunstwerken naar Gent uit privécollecties, musea en kerken van heel Europa en de Verenigde Staten. De tentoonstelling wordt vergezeld door de eerste monografische publicatie ooit over Rombouts, waarin belangrijke nieuwe inzichten over de kunstenaar en zijn werk worden samengebracht.

Wij worden verwacht om 13.45 uur aan het MSK, gelegen aan de Fernand Scribedreef 1 te Gent. Om 14.00 uur krijgen we een inleiding in het auditorium en daarna kunnen we de expo vrij bezoeken aan de hand van een audiogids. Het wordt zeker een boeiende ontdekking van deze kunstschilder.

De prijs bedraagt 16 euro voor leden van Cultuursmakers en 18 euro voor niet-leden. 

Deelnemers met een geldige museumpas op 11 februari '23 kunnen van een uitzonderlijke korting genieten voor ons groepsbezoek. Leden met een museumpas betalen 9 euro en niet-leden met een museumpas betalen 11 euro. Gelieve zeker uw museumpas mee te brengen naar het MSK voor controle. Gelieve ook de nummer van uw museumpas te vermelden bij inschrijving.

Voor inschrijvingen, contacteer Pol Storme via tel. 0493 42 25 75 of e-mail: oostakker@cultuursmakers.be. maar je kunt ook direct inschrijven via deze website. Je bent slechts ingeschreven na betaling op rekening BE10 7360 6084 2104 van Cultuursmakers Oostakker. 

<
>
x