Cultuursmakers

Roeselare Rolarius & Anders op Stap

Ideetjes

ideeWe zijn er stellig van overtuigd dat jullie de vrijgekomen coronatijd fijn en zinvol zullen weten in te vullen. Toch willen wij jullie zo volledig mogelijk inlichten over het cultuuraanbod in de huidige omstandigheden Ergens is er dan misschien wel een onderwerp dat een lichtje laat flikkeren.

Vandaar dit extra inlichtingenbulletin met al dan niet gekende cultuurkanalen ter voorbereiding op reëele in plaats van virtuele cultuurbeleving. In volle afwachting dus om opnieuw samen wat meer van het leven kunnen genieten door met vrienden samen te komen.
Hierboven op de banner zijn de logo's aangestipt van een aantal programma's waar jullie rusteloze geest wat geestelijk literair of ander cultureel voedsel kan opnemen.
Iedereen zal in de vervlogen tijd, jammer ook verloren tijd  inzake contacten en activiteiten, reeds wegen naar geestelijke verruiming en voldoening hebben kunnen ontwaren maar toch beter een inlichting teveel dan een evenement te moeten missen.

De Leesclub herneemt haar bespreking sessies in principe, onder voorbehoud dus vanaf april. De maanden worden behouden (april, juni, september en november) maar de dag is vermoedelijk nog aan veranderingen onderhevig. Die moet nog nader bekeken worden ondermeer in verband met de perikelen rond een (min of meer) vast vergaderlokaal. De boekenlijst zelf blijft eveneens zoals ze vorig jaar (amaai zeg!!) werd vastgelegd. De juiste data worden ter gelegenertijd meegedeeld.

Enkele tips over interessante boeken: uit de gekende reeks De zeven zussen, ‘Parel’ en ‘Zon’. Heel eenvoudig om te lezen, goed verhaal. Een stevige brok problematiek wordt aangebracht in het boek Zon. Parel is mooi omdat het ondermeer de lezer naar bekende plaatsen in Australië brengt.
Van Ken Follett is er ‘De schemering en de dageraad’. Een stuk historische literatuur uit het Engeland van de 10de eeuw.
Het nieuwste boek van Arthur Japin ‘Mrs. Degas’ is opnieuw een pareltje. Het geeft de kans om de impressionistische schilder Degas te volgen.
En dan is er nog de geweldige kanjer "Het achtste leven" die zo bijzonder meeslepend is dat je hem ondanks zijn volume in één keer zou willen uitlezen. Beslist een aanrader om uren verrukt zoet mee te zijn.
 
 Er is ook goed nieuws van het televisiefront want naast alle pseudo socio-sexuele gerammel komt er een heus boekenprogramma. En wel op Cancas; "Brommer op zee". Een attent lid bezorgde ons dit interessante krantenknipsel.
Zie bijgevoegd krantenknipsel voor meer uitleg; klik op   Brommer.doc

En wat hebben jullie gelezen de voorbij maanden?
Of genoten van een opera, klassieke muziek, .... op Classica? Of eigen producties op Podium 19?
Nu nog even in de gezellige warmte van achter het glasraam turen naar de zonnige tuin in afwachting van soepelere tijden wanneer we zelf opnieuw eens de beentjes kunnen rekken en uitslaan en virusveilig genieten.
Met hartelijke vtbKulturele groeten blijven wij verlangend uitzien naar onze eerste persoonlijke ontmoeting op een kersverse activiteit in 2021.

Best toch niet vergeten jullie als lid in te schrijven of jullie Cultuursmakerspas te hernieuwen!! Dan wordt het pas volop genieten van ons cultureel aanbod.
Wij brengen cultuur tot bij jullie!!

Blijf jullie gezond houden, zorg goed voor jullie zelf en jullie naasten. Vergeet vooral de Corona vuistregels niet!

<
>
x