Cultuursmakers

Sint-Denijs-Westrem

Langs trage wegen naar Picardië. Nog 1 kamer vrij!

Verblijf in Amiens, Hotel Mercure****.

Datum: 12/06/2024 tot 14/06/2024
Plaats: Frankrijk, Amiens.
Adres: Kortrijkse steenweg , 9051 Sint-Denijs-Westrem
Thema: Architectuur
Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/Cultuursmakers-trip

Driedaagse uitstap met verblijf in Amiens.

 

Picardië: een driedaagse Uitdaging

 

De Cultuursmakers hebben een programma uitgewerkt dat zelfs connaisseurs die de streek goed kennen, zal boeien. Wat ons kan verrassen: natuurschoon, stemmige kleine dorpjes, grootse kathedralen, Art Déco, interessante musea en wat dies meer zij.

 

Op de eerste dag willen we sfeer opsnuiven in Bergues. We zijn pas weg en we komen hier Vlaanderen al tegen: Bergues wordt ‘het kleine Brugge’ van het Departement du Nord genoemd. Na een koffietje wandelen we door dit authentiek en Vlaams aandoend stadje. De vestingen zijn daar intact gebleven, maar gezien onze drukke agenda  laten we dat even voor wat het is.

Wat ons kan bekoren: het Parc Naturel en de rit langs onbekende intieme binnenwegen.

Op naar Montreuil. Wat het verleden ons daar kan bieden: 17de en 18de-eeuwse huisjes in een mini-stadje.

Op naar Valloires. Gesterkt door de lunch mee met de degelijke en ervaren gids naar één van de weinige intact gebleven Franse cisterciënzer abdijen met aantrekkelijke barokkerk, om uiteindelijk nadien diep in te ademen in hun 10ha grote tuinen. Talloze schitterende bloemen zeker in deze periode van het jaar!

Wat de geschiedenis ons steeds opnieuw kan bieden: zicht op en in Saint-Riquier: flamboyante gotische kerk.

Wat ons kan verwennen: verblijf in ons einddoel Amiens: via de route ‘Vallée de la Somme’ komen we rond 18u30 aan in Amiens, waar we logeren in Hotel Mercure**** vlak bij grote markt en befaamde kathedraal. Na een korte wandeling in de pittoreske wijk “Le quartier Saint Leu”, laten we ons verwennen met Diner in het hotel!

 

Op de tweede dag verwachten we zoals altijd de harmonieuze combinatie van cultuur, natuur, beetje avontuur en vleugje rustkuur.

We bezoeken uiteraard de grootste kathedraal van Frankrijk onder de degelijke begeleiding van een ervaren gids. In tegenstelling tot Notre Dame werd die nooit beschadigd, zelfs geen brand tijdens haar oeverloos tanig bestaan.

In Amiens ontdekken we ook één van de belangrijkste regionale musea van Frankrijk, “Le Musée de Picardie”.

Wat ons kan deugd doen: Lunch langs het water, rit naar het machtig versterkt kasteel van Rambures. En ’s avonds natuurlijk Diner in hotel Mercure!

 

Op de derde dag wat ons doet bewonderen: artistiek snoepgoed!

In Saint-Quentin zijn vele huizen in Art Déco onlangs gerestaureerd. Uitleg over deze unieke stijl onder de degelijke leiding van een ervaren gids. Culinaire bevestiging door Lunch in een fraai restaurant. In stijl Art Déco natuurlijk…

Terug naar huis. Uitstel is geen afstel, maar om de uitstap nog even heerlijk te rekken: introductie tot "Musverre", het moderne Musée du verre in Sars-Poteries. Ontdekking van wat de nieuwe glaskunst te bieden heeft…een toemaatje.

Picardië: een driedaagse Uitnodiging…

… een driedaagse Voldoening.

 

Praktisch.

Driedaagse van woensdag 12 juni tot en met vrijdag 14 juni 2024.

Reisleiding: Eveline Le Roy.

PS: geen lange busritten, want de bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar.

Prijs per persoon: 

In een tweepersoonskamer: leden 650€ / niet-leden 670€

In een éénpersoonskamer: leden 795€ / niet-leden 815€

Veel inbegrepen: 

Verblijf in het centrum van Amiens, Hotel Mercure****: kamer met ontbijt, 2x diner (water, koffie, wijn).  Lunch: eerste dag Valloires, tweede dag Amiens en derde dag Saint-Quentin inbegrepen.

Reisleiding en audioguide systeem.

Tickets voor alle bezoeken: Abbaye de Valloires, Musée de Picardie in Amiens, Château de Rambures, Musverre in Sars-Poteries.

Carolus Premium luxe autocar.

Inschrijven door te mailen naar sint-denijs-westrem@cultuursmakers.be.

Betalen enkel na bevestiging. Op rekening Cultuursmakers Sint-Denijs-Westrem BE98 7350 6306 0593.

<
>
x