Cultuursmakers

Sint-Niklaas

Dagfietstocht "150 jaar Mechelen-Terneuzen" vanuit Sint-Niklaas naar Hulst en terug.

Dagfietstocht met bezoek aan Klingspoor en tentoonstelling 150jaar Mechelen - Terneuzen. Deze fietstocht wordt georganiseerd naar aanleiding 150 jar spoorweg Mechelen-Terneuzen

Datum: 27/08/2021
Uur: 09:30
Plaats: Station Sint-Niklaas
Adres: stationsplein , 9100 Sint-Niklaas
Plaats van bijeenkomst: stationsplein Sint-Niklaas
Prijs leden: gratis
Prijs niet-leden: 5
Type: Evenement

Vrijdag 27 augustus om 9u30: Dagfietstocht "150 jaar Mechelen-Terneuzen" vanuit Sint-Niklaas naar Hulst en terug. 

 

Waar nu de fietsers rijden stoomden vroeger de kolen-, cokes- en bietentreinen op deze lijn. Het traject van de spoorlijn Mechelen-Terneuzen is nog goed zichtbaar in het landschap tussen Sint-Niklaas en Hulst. Nu werd dit een mooi fietspad dat verscholen ligt in het groen. Op het grondgebied van Sint-Niklaas hebben de fietsers net zoals de vroegere treinen voorrang op de auto!!

We rijden langs de oude haltes Sint-Pauwels en 't Kalf en komen voorbij Sint-Gillis-Waas waar er een aftakking was naar Moerbeke. De Klinge was een grensstation. In het Klingspoor bezoeken we het museum. Zo rijden we verder naar Hulst waar het oude spoorwegemplacement nu een restaurant is. Ook in Hulst bezoeken we een tentoonstelling in het kader van 150 jaar Mechelen-Terneuzen. 

Praktisch: Dagfietstocht met vertrek om 9u30 aan het stationsplein van Sint-Niklaas. Bezoek aan het museum Klingspoor en de tentoonstelling in Hulst. Neem uw picknick mee of koop een broodje in Hulst. We voorzien hiervoor de nodige vrije tijd!!     

                                                       

Praktisch: Inschrijven noodzakelijk.

Gratis voor leden, € 5 voor niet-leden

Inlichtingen en inschrijvingen: Guido Deloof, email: guido.deloof@gmail.com, GSM 0499/80 32 80

<
>
x