Cultuursmakers

Sint-Niklaas

KnipoogDag in Antwerpen

Het jaarlijkse stadsfestival heeft dit jaar plaats in Antwerpen op zondag 27 maart. Hoe kan het ook anders? Antwerpen is immers de plek waar het voor onze vereniging 100 geleden begon. We keren dus terug naar onze ‘roots’. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om de hedendaagse stad met haar vele culturele troeven te ontdekken.

Datum: 27/03/2022
Uur: 08:00
Plaats: Antwerpen
Adres: stationstraat , 9100 Sint-Niklaas
Plaats van bijeenkomst: station Sint-Niklaas of Antwerpen
Prijs leden: 40
Prijs niet-leden: 50
Type: Evenement

Het programma voor onze afdeling ziet er als volgt uit:  Met de trein of met eigen wagen reizen we naar Antwerpen.

In de ochtend, van 10u tot 12u, neemt onze groep deel aan het begeleid bezoek aan 

Nieuw Zuid, stad in een stad.

Aan de boorden van de Schelde op de plek waar o.a. een groot spooremplacement was, groeit een stad in de stad. Het Nieuw Zuid wordt een groen stadsdeel met extra aandacht voor duurzaamheid. Tegen 2025 zijn hier 2000 wooneenheden in een groene omgeving verbonden door een warmtenet. Grote architectenbureaus tekenen voor de invulling: Robbrecht en Daem, Polo Architects, Stefano Boeri, C.F. Möller en Bruut... Galerijen en horeca vonden al de weg. Wat een wadi is en hoe die vliegende schotel daar komt, dat kom je allemaal te weten op deze toer. 

Een groepsmaaltijd staat voor ons klaar vanaf 12.30u tot 14.30u in het centrum van Antwerpen.

In de namiddag, van 15u tot 17u staat op het programma : 

Schipperskwartier, de rosse buurt 

 In de schaduw van de schitterende Sint-Pauluskerk en de MAS-toren ligt een oude havenwijk met een maritiem verleden. Enkele jaren geleden startte het stadsbestuur in het legendarische Schipperskwartier met de geslaagde heraanleg van een heleboel straten en pleinen. Tegelijkertijd begon Stad Antwerpen met een stadsontwikkelingsprogramma dat de namaakhandel en de prostitutie aan banden legde. Tijdens deze wandeling herontdek je de wijk. Vandaag is het een gezellige plek met een rijke geschiedenis, een prachtig gerestaureerde parochiekerk en een beperkte prostitutiezone. 

De KnipoogDag sluiten we om 17u af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. 

Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18 u. 

Deelnameprijs

Deelnameprijs leden € 40, niet-leden € 50. Inbegrepen: bezoeken, maaltijd en animatie. Niet inbegrepen: dranken bij het middagmaal, en het treinticket.

Inschrijven

Informatie en inschrijven: enkel door telefonisch of emailcontact met Willy Toté, Colmarstraat 6, Sint-Niklaas, tel. 03/776 87 43, gsm 0476/88 72 62, willy.tote@edpnet.be. Inschrijven voor 13 februari! Je bent pas ingeschreven wanneer je betaald hebt op rekening BE51 4139 2119 0162, KREDBEBB, VTB-VAB-afdeling Sint-Niklaas. 

Geef zeker een e-mailadres waarop we je kunnen bereiken voor nadere informatie (uur van vertrek voor wie met de trein gaat, plaats van samenkomst in Antwerpen enz.)

<
>
x