Cultuursmakers

Turnhout

Zoektocht "Beeldig Antwerpen 't stad in 100 beelden"

We geven cultuurliefhebbers nog een extra reden om deze zomer naar Antwerpen af te zakken. Met een brochure boordevol achtergrondinfo in de hand kan je met je gezin of in kleine groepjes op pad.

Datum: 22/06/2022 tot 02/09/2022
Plaats: Groenplaats Antwerpen
Adres: Groenplaats , 2000 Antwerpen
Prijs leden: 6€
Prijs niet-leden: 8€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Wandeling of fietstocht

We loodsen je langs verrassende hoekjes en plekjes, wijzen op bijzonderheden waar je anders achteloos aan voorbij zou wandelen en geven vanzelfsprekend ook historische weetjes mee, over Antwerpen en over onze vereniging natuurlijk. Al die mooie hoekjes presenteren zich in zelfs meer dan 100 beelden. Het wandeltraject is lusvormig en een vijftal kilometer lang. Reken op een halve dag om de zoektocht op een rustig tempo te doen. Starten kan op de Groenplaats (makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer) of aan het Zuiderpershuis.

De vragen zijn gericht op een volwassen publiek, maar in de brochure staan ook enkel leuke opdrachten voor kinderen. Zomaar van thuis uit de vragen invullen is niet de bedoeling en ook niet mogelijk. Met een speurdersblik vind je het antwoord op de vragen ter plekke.

Prachtige prijzen! De winnaar gaat naar huis met een vakantiecheque ter waarde van 1.000 euro. Daarnaast hebben we een prijzenpot ter waarde van 5.000 euro (hotelovernachtingen, culinaire cheques, culturele tickets, delicatessen …). Met dank aan Toerisme Vlaanderen, CBG, Stad Antwerpen, Hotel Jerom Kalmthout, Hotel Geerts Westerlo, Hotel Mardaga As, Cultuursmakers Antwerpen Surplace en Snow World.

Hoe deelnemen? De brochure is vanaf 22 juni ook te koop in Antwerpen: in Het Zuiderpershuis, het toeristisch Infopunt in het Centraal Station en Het Steen.

<
>
x