Cultuursmakers

vzw

Wandelzoektocht art nouveau - Op Zwier in Antwerpen

Stap met Cultuursmakers mee in een wandelzoektocht die je langs de verscheidenheid van de stad Antwerpen brengt en ontdek prachtige art-nouveaupareltjes.

Datum: 15/06/2023 tot 30/09/2023
Uur: 09:30
Plaats: Antwerpen-Centraal
Adres: Pelikaanstraat , 2000 Antwerpen
Prijs leden: 6
Prijs niet-leden: 8
Thema: Architectuur
Type: Wandeling of fietstocht

Stap met Cultuursmakers mee in een wandelzoektocht die je langs de verscheidenheid van de stad Antwerpen brengt. We nemen je mee op zwier door de Diamantwijk, Kievitwijk en Zurenborg. Je zal je meer dan eens verbazen over de prachtige architectuur en in het bijzonder over de art-nouveaupanden.

Het parcours is ongeveer 6 km lang en lusvormig. Vertrek- en eindpunt is het treinstation Antwerpen-Centraal. 

Onderweg vind je antwoorden op 30 vragen. We selecteerden daarnaast ook nog 10 foto's van plaatsen die je langs het parcours tegenkomt. Aan jou om te ontdekken in welke straat deze foto genomen is. In onze prijzenpot zit maar liefst 3500 euro aan culinaire, culturele, toeristische, literaire ... toppers.

Als toemaatje kan je ook op verschillende plaatsen een leuk verhaal beluisteren door een qr-code te scannen. Deze verhalen werden ingesproken door Dina Tersago. Wil je al eens luisteren? Check ze hier.

Hoe deelnemen?
Deelnamebrochures kosten 8 euro (6 euro voor leden van Cultuursmakers) en zijn te koop in het toeristisch infokantoor van Antwerpen-Centraal, in het toeristisch infokantoor Het Steen en bij Bar Epoq (Cogels-Osylei 88, Berchem).

Op zoek naar gezelschap om mee op pad te gaan?
Elke vrijdag in juli en augustus staat om 14 uur een vrijwilliger van Cultuursmakers klaar aan het toeristisch infopunt in het centraal station. Hij of zij neemt je graag mee op zwier.

<
>
x