Cultuursmakers

vzw

Zoektocht: Oostende in kleur

Ontdek het kleurige Oostende met de zomerzoektocht van Cultuursmakers.

Datum: 15/06/2024 tot 30/09/2024
Uur: 07:00
Plaats: Kantoor voor Toerisme
Adres: Monacoplein 2, 8400 Oostende
Prijs leden: 6
Prijs niet-leden: 8
Thema: Architectuur
Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Wandeling of fietstocht

Plan jij deze zomer een dagje Oostende en heb je zin om de kleurrijke hoekjes en kantjes van de stad te ontdekken? Doe dan zeker de wandelzoektocht van Cultuursmakers. 

Het parcours is iets langer dan 5 km en lusvormig met als vertrek- en eindpunt het station van Oostende, het kantoor van Toerisme Oostende (Monacoplein) of De Pottery (James Ensorgalerij). Reken op 2,5 à 3 uur om de wandelzoektocht volledig te doen.

Onderweg vind je de antwoorden op 30 vragen. Daarnaast selecteerden we ook 10 foto’s die je moet spotten tijdens je tocht. We geven je ook een aantal weetjes mee en de jongste bezoekers zullen de luisterfragmenten uit het verhaal Kapitein Panekazak (te beluisteren via QR-codes) zeker kunnen smaken. 

Onze prijzenpot met meer dan 4000 euro aan prijzen zal in het najaar 50 winnaars gelukkig maken.

LET OP: 

  • Het kan zijn dat je tijdens het parcours in het Leopoldpark de vragen 18, 19 en 20 op de pagina’s moeilijk kunt oplossen omdat daar aan het Bloemenuurwerk werken bezig zijn of tenten voor het theaterfestival TAZ (31/7 tot 10/8) staan. De oplossingen van vragen 18 en 19 zal je steeds kunnen vinden, maar als de doorgang versperd is kan je gewoon even het park verlaten en de Karel Janssenslaan nemen (volg de haag van het park) en na 50 m kan je ter hoogte van de IJzerstraat terug het park in. Ga dan 10 m naar links en je kan vraag 20 oplossen.
  • Op pagina 16 dat het Stadsmuseum gesloten is op maandag terwijl de sluitingsdag op dinsdag is.

Verkooppunten

De zomerzoektochtbrochure is te koop voor 8 EUR (leden van Cultuursmakers betalen 6 EUR) op volgende plaatsen:

Welkom, ook alleen, maar toch liever gezelschap? 

Heb je zin om de zoektocht te doen, maar heb je geen gezelschap en doe je dat toch liever niet alleen? Kom dan in de zomervakantie op vrijdag om 14 uur naar het kantoor voor Toerisme (Monacoplein 2). Wij wachten je op en brengen je in contact met andere ‘zoekers’ die alleen komen. Jullie kunnen dan samen met een groepje op zoektocht. 

Met dank aan Toerisme Oostende, Westtoer, Avansa Oostende-Westhoek, De Pottery, Himalayan Eyewear, Brouwerij De Halve Maan, Elvea, Ronin Asian Restaurant & Bar, Gino Bikes, Uitgeverij Lannoo, CC De Grote Post, Zytholoog Kurt Gunst, Mostaard Wostyn, Het Geluidshuis, Leopold Hotel Ostend. 

<
>
x