Cultuursmakers

Wervik

AFGELAST - Zuidelijk Afrika: van Namibië tot Zimbabwe

Wij hadden ook graag genoten van deze reportage maar jammer genoeg strooit corona roet in het eten ... Wij hopen dat het binnenkort betere tijden zijn ! Patrick Dewilde neemt ons mee op een tocht van meer dan 5.000 kilometer door Zuidelijk Afrika.

Datum: 10/12/2021
Uur: 20:00
Plaats: GC Forum
Adres: Speiestraat 16, 8940 Wervik
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

We maken een reis van meer dan 5000 kilometer door Zuidelijk Afrika. 


In Namibië rijden we door de Kalahari-woestijn en maken kennis met de levenswijze van de Bosjesmannen en de Himbas. Voor de kust van Walvisbaai varen we tussen duizenden zeeleeuwen. In Zimbabwe schitteren de Victoria-watervallen en de lang onontdekte paleizen van Groot-Zimbabwe. Lesothobereiken we door de gevaarlijke Sani-pas op te rijden en op de hoogvlakten maken we kennis met de beste schaapscheerders ter wereld. In Swaziland kan je logeren in het safaripark van koning Mswati, die, alhoewel hij al 15 echtgenotes heeft, er elk jaar nog één bijneemt. De grote wildparken van Zuid-Afrika en Botswanahebben een fascinerende fauna en flora.

Maar er is zo veel meer te beleven: de omgeving van Kaapstad met zijn wilde kusten langs Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, de wijngaarden van Stellenbosch en het Robbeneiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. In Kwazulu-Natal zijn er de tropische stranden, de majestueuze Drakensbergen en de erfenis van de grote Zulu-koning Shaka Zulu.

Een reis door Zuidelijk Afrika is ook een reis door de tijd: van de 30.000 jaar oude cultuur van de Bosjesmannen, over de komst van de Bantoe-stammen en de kolonisatie door Portugezen, Hollanders en Engelsen, tot de meer recente tijden met Boeren-oorlogen, Apartheid en Nelson Mandela. 

<
>
x