Cultuursmakers

Welk type vrijwilliger ben jij?

Bij Cultuursmakers kunnen heel verschillende 'types vrijwilligers' aan de slag. Zo lang je maar een hart hebt voor cultuur en zin hebt om samen met anderen cultuur te maken, te delen en te beleven.

Wil jij liefst van al een evenement van a tot z organiseren, of zorg jij liever voor drank en versnaperingen? Zie jij jezelf als de m/v van de cijfertjes of zet je liever woorden op papier of beeld? Bij Cultuursmakers ben je sowieso aan het juiste adres!

Via dit testje kom je te weten of jij een Risicoloos Rekenwonder dan wel een Meesterlijke Motivator of nog iets helemaal anders bent!

Risicoloos Rekenwonder: Cijfers zijn voor een Risicoloos Rekenwonder zeker niet vreemd. Je bent goed in het beheren van geld en staat hiervoor dan ook op je strepen. Je kan financiële zaken goed inschatten en je gaat steeds gestructureerd te werk.

Aandachtige Administrator: Als Aandachtige Administrator ga jij graag gestructureerd te werk. Je bent gespecialiseerd in het uitvoeren van administratieve taken en schept graag orde in de chaos. Dit doe je om een goed overzicht te creëren voor jezelf en anderen.

Logische Logistieker: Als Logische Logistieker ben je een krak in uitvoerende taken. Jij haalt je breedste glimlach boven als je een zaal feestelijk kan decoreren, je serveert met veel flair drankjes en versnaperingen en gaat gezwind op pad om affiches te verspreiden. En als het even meezit, lukt het je ook nog om een micro of een beamer aan de praat te krijgen. Jij hebt duidelijk geen schrik om de handen uit de mouwen te steken.

Originele Organisator: Goed kunnen plannen en creatief zijn, zijn twee kenmerken van een Originele Organisator. Je denkt en brainstormt graag mee over nieuwe activiteiten en werkt deze ook uit. Je houdt ervan om de deelnemers tevreden te stellen met goed georganiseerde activiteiten die je zelf hebt uitgestippeld.

Handige Harry: Je bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken en helpt graag wanneer het kan en nodig is. Anders dan de Logische Logistieker, voer je niet zo maar uit, maar wil je ook graag ‘creëren’. Het is bijvoorbeeld echt iets voor jou om een decor te ontwerpen en in elkaar te timmeren. Ben je vooral handig met computer en grafische programma’s, dan kan jij je creativiteit kwijt met het ontwerpen van flyers en affiches.

Stijlvol Schrijfwonder: De juiste boodschap overbrengen op papier is volledig het ding van een Stijlvol Schrijfwonder. Je kan op een leuke en vlotte manier boodschappen creëren om zo deelnemers te informeren, uit te nodigen of warm te maken voor geplande activiteiten. Je hecht belang aan een mooie lay-out en houdt je graag bezig met het schrijven van nieuwsbrieven, brochures opstellen, artikels schrijven etc.

WWW Webmaster: Als WWW Webmaster ben je volledig mee met je tijd en heb je de kneepjes van online communiceren onder de knie. Dankzij jou is je Cultuursmakers-afdeling ook op het net een interessante plek. Je geeft de online bezoekers een interessante blik achter de schermen en prikkelt hen om Cultuursmakers ook offline te beleven.

Meesterlijke Motivator: Als Meesterlijke Motivator doe je niets liever dan je enthousiasme over te brengen naar anderen. Jij bent een onmisbare spil in de groep en maakt je collega-vrijwilligers nog enthousiaster om er volledig voor te gaan. Dankzij jouw open geest en sociale vaardigheden zorg je er mee voor dat iedereen zich goed voelt in de groep.

Grandioze Gids: Mensen meenemen in een verhaal, daar ben je als Grandioze Gids een kei in. Je weet deelnemers te boeien met interessante weetjes, unieke verhalen en leuke anekdotes. Je verdiept je graag in de geschiedenis van regio’s, monumenten, unieke plaatsen of in nieuwe, interessante tentoonstellingen, musea enz. Voor een groep spreken en deelnemers leiden schrikt jou dan ook helemaal niet af.

Serieuze Sfeermaker: Als Serieuze Sfeermaker zorg je voor een echt samenhorigheidsgevoel in de groep. Je zorgt voor de vrolijke noot en weet als geen ander dat vrijwilligers zich engageren als ze zich ook amuseren.

Afwisselende Allrounder: Jij bent niet zo maar in een hokje te stoppen. Je houdt van afwisseling en bent van vele markten thuis. Vandaag zit je achter de kassa, morgen stippel je een wandeling uit of leg je de contacten met muzikanten die komen optreden. Je bent flexibel en vult probleemloos het gat in de markt (of beter het gat in de afdeling) in.

<
>
x