Cultuursmakers

Zandhoven

Workshop 'Filosoferen met (prenten)boeken'

Lees- en denkplezier in één workshop: Hoe je eender welk verhaal kan gebruiken om de nieuwsgierigheid te prikkelen en hoe je doorvraagt zodat je met je kind een waardevol gesprek kan voeren. Het doel is dat begeleiders van kinderen opnieuw enthousiast en nieuwsgierig worden naar wat hun kind echt denkt en door dat gesprek een fijne verbinding te maken met hun kind.

Datum: 20/04/2023
Uur: 19:30
Deuren open: 19
Plaats: De Populier
Adres: Populierenhoeve 22, 2240 Zandhoven
Plaats van bijeenkomst: Zaal Lotus
Prijs leden: 12
Prijs niet-leden: 14
Type: Cursus/workshop

Een workshop voor begeleiders van kinderen (ouders, opvoeders, leerkrachten,...)  De workshops van Katrin zijn interactief en praktisch, zodat deelnemers er ook echt de volgende dag al mee aan de slag kunnen gaan.

Katrin Laureyssens (Denkkaravaan) creëert plekken voor aanstekelijk denken waar verwondering en spelen centraal staan. Ze organiseert filosofische workshops, lessenreeksen en speelse filosofeerkampen voor kinderen en jongeren. Ook ondersteunt en inspireert ze ouders en leerkrachten met boekentips, origineel spelmateriaal en tips. Met haar spel Vragenvulkaan won ze als eerste Vlaamse de Berrie Heesen prijs 2019. 

Katrin is Kunst en Theaterwetenschapper, volgde de beroepsopleiding 'Filosoferen met kinderen en jongeren' (2017) en het Postgraduaat Cultuureducator (PXL Hasselt, 2020). Ze werkt deeltijds in de bib van Wijnegem. 

Geniet alvast van de filosofische creativiteit van Katrin: Denkkaravaan

Bron tekst: Katrin Laureyssens

<
>
x