Cultuursmakers

Brasschaat

Ballet Doornroosje (Sleeping Beauty) GEANNULEERD

Ballet Doornroosje of Sleeping Beauty in de stadsschouwburg van Antwerpen.

Datum: 12/10/2022
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Plaats: Stadsschouwburg Antwerpen
Adres: Theaterplein 1, 2000 Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Stadsschouwburg Antwerpen
Prijs leden: 49 euro
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - dans
Beschikbare plaatsen: 4

Sleeping Beauty, één van de sterrenstukken van het klassieke ballet

Het ballet Sleeping Beauty of Doornroosje, met een zwierige partituur van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, groeide uit tot één van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw. Sleeping Beauty laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. Meer dan 120 artiesten, schitterende decors en kostuums met een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie. 

Eén van de topstukken van het klassieke ballet

Doornroosje is het tweede van drie balletten (naast De Notenkraker en Het Zwanenmeer) waarvoor Tsjaikovski de muziek componeerde.
Doornroosje wordt gezien als één van Tchaikovsky’s meest geraffineerde partituren. En volgens de overlevering vond hij dit zelf de beste van al zijn balletcomposities.

Een betoverd en spectaculair familieballet
Meer dan 120 artiesten op scène
Met live symfonisch orkest
Laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen

Het verhaal

Gebaseerd op het sprookje ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’ van Charles Perrault, vertelt het ballet het verhaal van prinses Aurora. Zij krijgt op haar doopfeest de magische zegen van alle feeën van het koninkrijk, onder hen de Seringenfee. Ze spreken hun wensen uit en die moeten verzekeren dat de prinses opgroeit tot de mooiste vrouw, de meest sierlijke danseres, de allerzoetste zangeres en de schitterendste muzikante.

Het vrolijke feest wordt echter onderbroken door de komst van de slechte fee Carabosse, die boos is omdat ze niet werd uitgenodigd. Carabosse rekent af met de ceremoniemeester, maar daarmee is haar woede niet gekoeld. Ze vervloekt prinses Aurora: het meisje zal zich op haar zestiende verjaardag prikken aan een spoel en sterven. Carabosse verdwijnt en laat de aanwezigen diep geschokt achter. De Seringenfee, die haar geschenk nog niet had gegeven, kan de vloek van Carabosse alleen maar verzachten: de prinses zal niet sterven maar honderd jaar slapen. Alleen de liefdeskus van een prins kan haar weer doen ontwaken.

<
>
x