Cultuursmakers

Brasschaat

ModeMuseum Antwerpen - INSCHRIJVEN TOT 1 OKTOBER 2021

In 2018 sloot het MOMU (MOdeMUseum) in Antwerpen zijn deuren voor renovatie en uitbreiding. "Na de verbouwing brengen we vanaf 2021 ook op permanente basis het verhaal van de Belgische mode en geven we onze bezoekers een diepere kijk in onze eigen wereldvermaarde modegeschiedenis." zegt Kaat Debo, directeur MoMu. Cultuursmakers organiseert een bezoek tegen een supervoordelig tarief.

Datum: 24/10/2021
Uur: 16:15
Uur van samenkomst: 16:00
Plaats: MoMu
Adres: Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Prijs leden: 11
Prijs niet-leden: 13
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 12

MoMu Highlights

Tijdens deze rondleiding maak je kennis met alles wat MoMu te bieden heeft! Een MoMu-gids neemt je mee door de tijdelijke tentoonstelling “E/MOTION.” en geeft een kijk op de “Collectiepresentatie” met topstukken van Martin Margiela, A.F. Vandevorst, Ann Demeulemeester, Raf Simons,… Aansluitend breng je een kort bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling “P.LACE.S” en ook de MoMu bibliotheek wordt niet vergeten. 

  •  “E/MOTION. Mode in Transitie” gaat dieper in op de manier waarop mode een uitdrukking is van emotie, angst en verlangen in de samenleving: mode is tegelijk “emotion” en “in motion”. MoMu blikt met deze tentoonstelling terug op gebeurtenissen van de voorbije drie decennia en stelt vragen over de manier waarop mode zich als industrie kan heruitvinden en over de rol die modeontwerpers daarbij in de toekomst kunnen spelen. 
  •  De “Collectiepresentatie – Mode uit de MoMu collectie” blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum.  De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de MoMu collectie kenmerken.  
  •  De expo “P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen” belicht de rol van Antwerpen in de ontwikkeling en internationale handel van kant. MoMu presenteert deze rijke geschiedenis op 5 verschillende locaties in de stad, in dialoog met hedendaagse innovatieve en hoogtechnologische modecreaties.

Praktisch:
De aanvangstijd van het bezoek wordt later meegedeeld.
Inschrijven voor 1 oktober 2021 én graag betalen binnen de 5 dagen na inschrijving

<
>
x