Cultuursmakers

Brasschaat

Stadsfestival Brussel 'Art Nouveau' - INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Ons Stadsfestival (voorheen KnipoogDag) gaat dit jaar door in Brussel met als thema 'Art Nouveau'. Aan het eind van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw beleefde de hoofdstad een ware architecturale en artistieke revolutie. Een eeuw later brengen we deze revolutie terug naar de oppervlakte.

Datum: 26/03/2023
Uur: 10:00
Plaats: Brussel
Adres: Renkinstraat , 1030 Schaarbeek
Prijs leden: 60 euro
Prijs niet-leden: 65 euro
Thema: Architectuur
Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Wetenschap en techniek
Type: Evenement

In de ochtend nemen we deel aan het begeleid bezoek Langbehnhuis. Deze grote constructie werd rond 1905 gebouwd door architect Jean Van Hall. Het hele decor, in art-nouveaustijl, vertoont een mooie mix van technieken en materialen: glas-in-loodramen en smeedijzer met libellen en vlindersalsmotieven, blokstenen van roze zandsteen,een houten erker...Het interieur omvat een indrukwekkend aantal kamers.

Lunch (inbegrepen in de deelnameprijs) van 12.15u tot 14.15u.

Het open en vrije namiddagprogramma focust op drie hotspots die op wandelafstand (20 minuten) van elkaar gelegen zijn: Kunstberg, Europese wijk en Jubelpark. Tussen 14u en 17u kunnen deze buurten op individuele basis verkend worden. Gidsen staan klaar aan de infopunten en nemen geïnteresseerden mee op een mini-parcours. Diverse sites zetten hun deuren open voor een vrij bezoek aan de archeologische site Coudenberg, het BELvue Museum, Brussel Info Place, het Huis van de Europese Geschiedenis, Parlamentarium en het Paviljoen der Menselijke Driften. Bovendien kan men naar eigen keuze één museum bezoeken waaronder het Muziekinstrumentenmuseum, KBR Museum, Museum voor Natuurwetenschappen, Autoworld en het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis.  

Het Stadsfestival sluiten we om 17u af in het Leopoldspark (Europese wijk) met een drankje en een streepje muziek. Het einde is voorzien om 18u.  

Er wordt voorzien in busvervoer naar Brussel H&T. Dit is inbegrepen in de deelnameprijs.
Er zal een op- en afstapplaats zijn te Brasschaat. Waar dit zal zijn wordt later meegedeeld.
Vertrekuur (onder voorbehoud): 8:30 u.

<
>
x