Cultuursmakers

Brasschaat

Wandelen in Antwerpen: Trendy Zuid

Antwerpse Stadsgidsen leiden ons in de namiddag door het Zuid, een buurt die van modern in de 19de eeuw evolueerde naar trendy in de 21ste eeuw.

Datum: 23/03/2023
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:45
Plaats: Koninklijk Museum Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA)
Adres: Leopold De Waelplaats 2, 2000 Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Voor het KMSKA
Prijs leden: 15 euro
Prijs niet-leden: 18 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 7

We verzamelen om 14:45 u aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) voor een geleide kennismaking met het Trendy Zuid.

Het Fotomuseum, wereldcultuurcentrum Zuiderpershuis, Cinema Zuid, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MUHKA), de betere kunstgalerijen, hippe restaurants en modieuze concept stores in verbouwde pakhuizen zullen cultuurfreaks en trendsetters zeker bekoren.

Onze gids gebruikt het stervormige stratenpatroon als een kompas om de geschiedenis van deze wijk met Parijse allures te ontrafelen. De mooie, brede straten eindigen op pleinen met standbeelden en fonteinen. De meest imposante gebouwen op onze route zijn het majestueuze Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het wat futuristisch ogende nieuwe gerechtshof. Verder vallen de maritieme verwijzingen in architectuurdetails en talrijke monumenten op. Het Zuid zal ons hoe dan ook verrassen.

Einde van deze wandelvoormiddag is voorzien rond 17:00 u.

<
>
x