Cultuursmakers

Brasschaat

Zondagochtendconcert "Moesorgski & Tsjajkovski"

Concert met op het programma: "Nacht op de kale berg" van Modest Moesorgski en de "Zesde Symfonie" van Peter Tsjajkovski, uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Maxim Emelyanychev.

Datum: 12/01/2025
Uur: 11:00
Deuren open: 10:15 u
Plaats: Elisabethzaal
Adres: Koningin Astridplein 26, 2000 Antwerpen
Prijs leden: 37 euro
Prijs niet-leden: 40 euro
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

In de Elisabethzaal in Antwerpen worden om de één à twee maanden zondagochtendconcerten georganiseerd.  Zoals vorig jaar nodigen wij u uit voor één van deze concerten, op zondagochtend 12 januari. Op het programma staan Nacht op de kale berg van Modest Moesorgski en de Zesde Symfonie van Peter Tsjajkovski, uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Maxim Emelyanychev. 

Veel verbeelding heb je niet nodig om je de heksenbijeenkomst voor te stellen die Modest Moesorgski muzikaal verklankt in Nacht op de kale berg. Het mag niet verbazen dat het symfonisch gedicht talloze malen gebruikt werd als soundtrack van films en tv-shows.  Bij het componeren van het lugubere muziekstuk liet Moesorgski zich inspireren door de Russische folklore.

Ook de bekende Zesde symfonie die Peter Iljitsj Tsjajkovski kort voor zijn dood componeerde, is een meesterlijke creatie. Het hartstochtelijke Adagio aan het slot van de symfonie lijkt bijna een emotioneel afscheid van het leven. Ontroering, diepgang en extase: Tsjajkovski verenigt het allemaal in één meesterlijk werk.

Kostprijs: 37 euro voor leden, 40,00 euro voor niet-leden. In deze priojs inbegrepen: plaatsen in rang 1, programmaboekje per 2 personen. 

Voor het begin van het concert krijgen alle aanwezigen een tasje koffie/thee met koffiekoek, en na het einde van het concert is een aperitiefdrankje voorzien.

<
>
x