Cultuursmakers

De Lootse Filmclub

Wat wij doen

Met "De Lootse Filmclub" thema-afdeling van Cultuursmakers staan wij de leden vooral met raad en daad bij om hen de hedendaagse film- en montagetechnieken aan te leren.

Zo kan je aan uw video- of foto-opnames een persoonlijke toets en artistieke meerwaarde geven.

Uw film zal niet enkel technisch "af" zijn, maar ook inhoudelijk boeiender en aangenamer worden om te bekijken.

Daarom legt De Lootse Filmclub de nadruk op 2 pijlers:

 

1. De educatief / ondersteunende pijler:

Omdat men het best iets leert door het zelf veel te doen, beginnen onze vergaderingen met een vragenuurtje waar de technische of creatieve probleempjes aangekaart én opgelost worden.

Daarna volgt een praktische workshop over een bepaald onderwerp. Deze wordt gedocumenteerd met een uitgeschreven “stappenplan”.

In plaats van alleen passief te luisteren, volgen en testen de leden de gegeven uitleg onmiddellijk op hun laptop uit….

Al doende leert men tenslotte het meest.

 

2. De recreatieve / artistieke pijler:

° Met de opgedane kennis kunnen de leden zelfstandig een huis- tuin- of keukenvideofilmpje maken. Of een reisreportage, documentaire of fantasiefilmpje. Niet te vergeten zijn de reportages van de toeristische of culturele evenementen in onze gemeente.

° De club beschikt ook over de know-how voor het digitaliseren van oud film- en fotomateriaal (8mm -16 mm, VHS, Hi8, dia’s en foto’s) en dit bewerken tot een hedendaags kwalitatief product.

° Tenslotte gaat onze aandacht ook uit naar deelname aan culturele (film)activiteiten ingericht door derden (zoals het kortfilmfestival van de Cultuurraad op 1 september 2019, waar we met 6 filmpjes aanwezig waren), alsook het organiseren van eigen openbare filmvertoningen.

Dit alles onder begeleiding van Rik Umans.

Met meer dan 30 jaar professionele ervaring in video- en televisietechniek, en 25 jaar actief als amateurcineast staat hij garant voor een semiprofessionele begeleiding. Op zijn Youtube kanaal vindt je enkele voorbeelden van diverse genres filmpjesen gemaakt met o.a. Premiere Pinnacle-Studio, Magix, Movie Maker, en Edius.

https://www.youtube.com/user/RikUmans

 

Wij vergaderen in principe elke 2de en 4de woensdag van de maand om 19 uur, behoudens uitzonderingen. Het vergaderadres: Het Fazantenhof, dienstencentrum Lochristi in de Bosdreef 5c.

<
>
x