Cultuursmakers

Deurne/Berchem

KnipoogDag Antwerpen - Voorlopig wachtlijst!

Ons cultureel stadsfestival vindt in 2022 plaats in ... Antwerpen. Hoe kan het ook anders? Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden begon. We keren terug naar onze ‘roots’. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z’n vele culturele troeven te ontdekken.

Datum: 27/03/2022
Plaats: Antwerpen
Adres: later , 2000 Antwerpen
Prijs leden: 14 euro
Prijs niet-leden: 20 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

In de ochtend, van 10u tot 12u, bezoek aan Nieuw Zuid, stad in een stad 

 Aan de boorden van de Schelde op de plek waar o.a. een groot spooremplacement was, groeit een stad in de stad. Het Nieuwe Zuid wordt een groen stadsdeel met extra aandacht voor duurzaamheid. Tegen 2025 zijn hier 2000 wooneenheden in een groene omgeving verbonden door een warmtenet. Grote architectenbureaus tekenen voor de invulling: Robbrecht en Daem, Polo Architects, Stefani Boeri, C.F. Möller en Bruut... Galerijen en horeca vonden al de weg. Wat een wadi is en hoe die vliegende schotel daar komt. Dat kom je ook te weten in deze toer. 

 

Op de middag mogelijkheid voor middagmaal in de stad aan 25 euro.

In de namiddag, van 15u tot 17u staat op het programma :  Kant en wal herschapen 

Met deze wandeling wandel je langs de Scheldeboord, het Eilandje en het Schipperskwartier. Ondertussen vertelt je gids over het ontstaan en de groei van de historische wijken aan de Schelde. Door de eeuwen heen kregen, de oever, duinen en vlieten een metamorfose. Je ontdekt delen van de burchtwal, mooie gevels, vreemde straatnamen, de schilderachtige Napoleontische dokken. De mooie Sint-Pauluskerk schittert omringd door nostalgische zeemanskroegen, oude pakhuizen en indrukwekkende havengebouwen. Ook de toekomstplannen voor deze wijk komen aan bod. 

<
>
x