Cultuursmakers

Deurne/Berchem

MoMu Highlights NM

Tijdens deze rondleiding maak je kennis met alles wat MoMu te bieden heeft!

Datum: 23/10/2021
Uur: 14:30
Uur van samenkomst: 14:20
Plaats: Modemuseum
Adres: Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Prijs leden: 11 euro
Prijs niet-leden: 13 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: -14

Tijdens deze rondleiding maak je kennis met alles wat MoMu te bieden heeft! Een MoMu-gids neemt je mee door de tijdelijke tentoonstelling “E/MOTION.” en geeft een kijk op de “Collectiepresentatie” met topstukken van Martin Margiela, A.F. Vandevorst, Ann Demeulemeester, Raf Simons,… Aansluitend breng je een kort bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling “P.LACE.S” en ook de MoMu bibliotheek wordt niet vergeten. 

“E/MOTION. Mode in Transitie” gaat dieper in op de manier waarop mode een uitdrukking is van emotie, angst en verlangen in de samenleving: mode is tegelijk “emotion” en “in motion”. MoMu blikt met deze tentoonstelling terug op gebeurtenissen van de voorbije drie decennia en stelt vragen over de manier waarop mode zich als industrie kan heruitvinden en over de rol die modeontwerpers daarbij in de toekomst kunnen spelen. 

De “Collectiepresentatie – Mode uit de MoMu collectie” blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum.  De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de MoMu collectie kenmerken.  

 De expo “P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen” belicht de rol van Antwerpen in de ontwikkeling en internationale handel van kant. MoMu presenteert deze rijke geschiedenis op 5 verschillende locaties in de stad, in dialoog met hedendaagse innovatieve en hoogtechnologische modecreaties.

<
>
x