Cultuursmakers

Hasselt

In de MEDIA "Bloesemtocht 2023"

Cultuursmakers Hasselt duiken geschiedenis in tijdens bloesemtocht 

De Cultuursmakers Hasselt bezochten tijdens hun jaarlijkse bloesemtrip in Haspengouw de historische plekken Gotem, Hoepertingen, Rijkel en Ordingen.

Trekpleister was het prachtig gerenoveerde kasteel van Ordingen.

Zygmund Krzywania

Bloesems waren er op dinsdag 11 april nog niet zo veel maar er was wel een overvloed aan erfgoed en dat wilden de 40 Cultuursmakers maar al te graag ontdekken.

"De eerste stop was het kasteeldorp Gotem, een dorpje dat ons heel wat te vertellen had. Vervolgens reden we naar het centrum van Hoepertingen waar we eerst het kasteel met zijn prachtige toegangspoort bekeken. In de Sint-Vedastuskerk werden we verwelkomd door Luc Wijnants die voor ons de historische geheimen van de dorpskerk ontrafelde. Alle deelnemers ontvingen een brochure met de geschiedenis en beschrijving van alle kunstschatten van de kerk." "Na dit uitgebreid bezoek stond nog een kort buitenbezoek aan het fameuze kasteel van Rijkel op het programma. Tot slot mochten we ons zelf kasteelheer of kasteelvrouw wanen in een prachtige Teutoonse residentie, het kasteel van Ordingen. Hier verzorgden de gidsen van Sint-Truiden een uitgebreide rondleiding."

HBVL Website Buurtkrant, maandag 17 april 2023 om 9:47

<
>
x