Cultuursmakers

Hasselt

Welkom op de website van Cultuursmakers Hasselt!

IN DE BLOEMETJES GEZET!

EEN ODE AAN ONZE CULTUURPIONIER VAN HET EERSTE UUR

Bezielde idealisten met een onbaatzuchtige inzet zijn er altijd geweest, ook in de cultuursector.

Toen in de jaren vijftig van vorige eeuw het toerisme en de cultuur een nieuwe boost kregen, sprongen heel wat pioniers in de bres om zich in te zetten ten bate van de volksontwikkeling, zoals dat toen zo mooi heette.

De meeste cultuurpioniers hebben intussen de tijdelijke cultuur met de eeuwige cultuur gewisseld. Hen kunnen we alleen maar gedenken.

Maar Cultuursmakers Hasselt gaat er prat op, nog een rasechte cultuurpionier van het eerste uur in zijn bestuursrangen te hebben.

ROLAND GIJBELS een Limburgse Cultuurreus van het zuiverste ras, maakt zich nog altijd verdienstelijk als schatbewaarder van onze afdeling. Voorheen was hij zelfs aktief op provinciaal en op nationaal vlak. Hij pronkt met een curriculum vitae om jaloers van te worden. En hij volgt het cultuurgebeuren nog steeds op de voet. Een geweldig man!!

Cultuursmakers hanteert vandaag wel een ietsjes andere stijl dan vroeger, maar dat deert Roland niet. Hij blijft immer sereen zichzelf : een rots in de branding. Hij staat altijd klaar met zijn spreekwoordelijke wijsheid en zijn vaderlijk advies.

En wat kan Thieu zich als huidig voorzitter beter wensen.

Roland, proficiat ! We gaan u nooit genoeg kunnen bewieroken. En wijwater hebben we hier ook al niet bij de hand. Je gaat het dus moeten stellen met hugs and kisses van het vrouwelijk schoon. En straks krijg je nog een extra fles van de allerbeste VEUVE QLICQOT.

Want jij was voor de Limburgse cultuur steeds een van de allerbeste monumenten.

We geven je hier symbolisch een daverend applaus voor je jarenlange inzet in de cultuur. En ze mogen het gerust tot in Antwerpen horen!

Proficiat Roland !

Namens ons team en al de sympathisanten van CULTUURSMAKERS

 

 

Nieuws

<
>
x