Cultuursmakers

Kalmthout

Boek van de maand

Belgische architect van landingskaart van Normandië-Hugo Van Kuyck
 “Een vergeten held - Antwerpenaar : Hugo Van Kuyck. Dit jaar nu 75 jaar geleden op 6 juni 1944, kwam er een belangrijke kentering in WO II met de landing van de geallieerde troepen op het strand van Normandië. Deze landing zou de start betekenen van de bevrijding van Europa uit de handen van het Naziregime

“Een vergeten held “

Op 6 juni 1944, dit jaar 75 geleden, kwam er een belangrijke kentering in WO II met de landing van de geallieerde troepen op de stranden Normandië. Deze landing zou de start betekenen van de bevrijding van Europa uit de handen van het Naziregime.

 Wie heeft de landingskaart van Normandië uitgetekend?

Het is een Antwerpenaar die een uiterste belangrijke rol heeft gespeeld in deze landing nl. Hugo Van Kuyck (kleinzoon van Frans Van Kuyck die hier in Kalmthout het Zwaluwdak (huidige O.C.M.W.) liet bouwen en bewoonde).  Reden genoeg om deze Sinjoor in de kijker te plaatsen.

'In het kielzog van Hugo Van Kuyck' De herdrukte versie van het boek 'In het kielzog van Hugo Van Kuyck' van Charles Emmanuel Schelfhout is exclusief te koop via Cultuursmakers Kalmthout.
Formaat 16,5 x 24 cm -182 blz. en 72 zwart /wit illustraties; Prijs: - 18,50 € (voor de inwoners van Kalmthout) - 25,00 € (buiten de gemeente, verzendingskosten inbegrepen)

Na betaling op onze rekening BE 60 9731 8923 1270 wordt uw boek gereserveerd.
Deze boeken worden verkocht ten voordele van 'ART AND LOW VISION' vzw. Deze vzw werd opgericht in 2014 op initiatief van de schrijver Charles Emmanuel Schelfhout - die zelf slechtziende is - met het oog om mensen met een zichtbeperking aan te moedigen om kunst uit te oefenen (cf. website www.artandlowvision.be).
Meer info kan u bekomen op ons e-mailadres : kalmthout@cultuursmakers.be of via gsm : 0479 69 84 92

<
>
x