Cultuursmakers

Kalmthout

ANTARCTICA

100% ijs - Antarctica - Johan Lambrechts Zo hoorde, voelde en zag u de Zuidpool nog nooit !Als er één symbool is in deze tijden van klimaatverandering, dan is het het ongerepte Antarctica. 4.000 kilometer sneeuw en ijs, soms in een laag tot 4,5 kilometer

Datum: 02/02/2017
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19.30
Deuren open: 19.30
Plaats: Strijboshof,Achterbroeksteenweg 69 te 2920 Kalmthout
Adres: Achterbroeksteenweg 69, 2920 KALMTHOUT
Prijs leden: 5€
Prijs niet-leden: 8 €
Thema: Natuur
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Zo hoorde, voelde en zag u de Zuidpool nog nooit !

Als er één symbool is in deze tijden van klimaatverandering, dan is het het ongerepte Antarctica. 4.000 kilometer sneeuw en ijs, soms in een laag tot 4,5 kilometer dik. Temperaturen die kunnen dalen tot 85 graden onder nul. Blizzards en onpeilbare onderaardse meren. Het gevoel dat u volledig van de wereld bent.

Maar weinig bekend is dat het continent ook een grote rol speelt in ons huidige én toekomstige klimaatleven.

Tijdens deze lezing neemt Johan Lambrechts, reisjournalist en schrijver van twee succesvolle poolboeken, u mee naar de koudste, ijzigste, winderigste en droogste plek ter wereld. Gekruid met veel anekdotes en rijkelijk geïllustreerd met audioen beeldmateriaal van reisfotografe Hilde Vander Linden hoort en ziet u het spannende verhaal van de avontuurlijke exploratie van Antarctica, van de Belgica-expeditie tot de nieuwe, duurzame Prinses Elisabethbasis die volledig draait op hernieuwbare energie. Daarna focust deze lezing op de rol van Antarctica als het klimaatgeheugen van onze planeet en als thermometer en barometer van de gezondheidstoestand van de aarde.

 

Deze lezing is mogelijk gemaakt door de steun  van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 

<
>
x