Cultuursmakers

Keerbergen

Lezing ‘James Ensor’ door dr. Tamara Ingels

De lezing van dr. Tamara Ingels zal een mooie inleiding worden over ‘James Ensor’, en tegelijk ook een goede voorbereiding voor de deelnemers aan ons ‘Stadsfestival Oostende’ op Za 16 maart of aan het bezoek van de expo ‘James Ensor inspired by Brussels’ (op Za 27 april in KBR - Brussel) en de expo ‘Ensors stoutste dromen’ (op Za 16 november in KMSKA - Antwerpen).

Datum: 12/03/2024
Uur: 20:00
Plaats: OC Sint-Maartensberg
Adres: Sint-Maartensberg 1 , 2820 Rijmenam
Prijs leden: € 8,00
Prijs niet-leden: € 9,00
Prijs voorverkoop: € 7,00 (voor leden) en € 8,00 (niet-leden)
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing

Tijdens de lezing ontdek je dat James Ensor (1860-1949) een sleutelfiguur is in de moderne kunstgeschiedenis. Hij staat te boek als een pionier van verschillende kunststromingen. Deze Oostendenaar pur sang liet zich niet zomaar in een hokje stoppen. Ensor was een uitstekende beoefenaar van het impressionisme, was een geweldige colorist, maakte kunst vol humor en satire en bezat een grote voorliefde voor het groteske. Hij hield van experiment, maar is tegelijk een erg herkenbare kunstenaar. Ensor ontwikkelde een internationale uitstraling met zijn geheel eigen stijl en thematiek. Getuige daarvan de karakteristieke elementen die vaak terugkeren in zijn schilderijen.

Toegangskaartjes:

  • in voorverkoop: € 7,00 voor leden Cultuursmakers en € 8,00 voor niet-leden. Kaartjes in voorverkoop kunnen tot 8 maart besteld worden via e-mail keerbergen@cultuursmakers.be. Nadat je de bevestiging van je bestelling ontvangen hebt, dient het deelnamebedrag onmiddellijk gestort op de bankrekening BE60 9795 4287 6770 van Cultuursmakers Keerbergen.
  • aan de kassa: € 8,00 voor leden en € 9,00 voor niet-leden.

<
>
x