Cultuursmakers

Brussel MultiMolem

stadswandeling

Wij willen u laten kennismaken met een veelkleurige gemeente tijdens onze stadswandeling:

In Molenbeek, waar "velen" thuis zijn.

Sint-Jans Molenbeek komt vaak in het nieuws en meestal omdat er weer iets loos is: relletjes, drugs, zoeken naar echte of vermeende terroristen...

Of zoals nu als de pers beseft dat er iets goed te maken is met series artikelen die een mooi beeld van de gemeente moeten ophangen;

De werkelijkheid is natuurlijk genuanceerder en die willen we tonen in Oud Molenbeek waar de culturele en sociale sector oude bedrijfsgebouwen en scholen hebben ingepalmd, waar buurtinitiatieven zorgden voor herinrichting van de openbare ruimte, maar ook waar diezelfde openbare ruimte ondanks alles toch nog als sluikstort gebruikt wordt of waar huisjesmelkers kamers verhuren die al lang onbewoonbaar moesten verklaard zijn.

Deze wandeling toont het mooie en het minder fraaie, kortom de realiteit van wijken waar mensen uit de hele wereld op mekaar gepakt leven en er toch in slagen iets van hun leven en hun buurt te maken.  En naargelang de openingstijden bezoeken we enkele cultuurhuizen langs het traject.

Deze gegidste wandeling duurt ongeveer twee uur en wordt u aangeboden aan de prijs van 75€.  De wandeling kan op afspraak alle dagen, maar de donderdag is af te raden wegens marktdag in het centrum.

Op weekdagen kan deze wandeling aangevuld worden met een eenvoudige maar gezonde maaltijd in het sociale restaurant van het lokaal dienstencentrum.  Op zaterdag is dit enkel mogelijk voor groepen van minstens 15 deelnemers.

<
>
x