Cultuursmakers

Sint-Katelijne-Waver

Knipoogdag Antwerpen

Ons cultureel stadsfestival vindt in 2022 plaats in ... Antwerpen. Hoe kan het ook anders? Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden begon. We keren terug naar onze ‘roots’. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z’n vele culturele troeven te ontdekken.

Datum: 27/03/2022
Plaats: Perron richting Antwerpen
Adres: stationsplein 1, 2860 sint-Katelijne-Waver
Prijs leden: 14
Prijs niet-leden: 20
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

In de ochtend, van 10u tot 12u, neemt je groep deel aan het begeleid bezoek aan 
Het Groen Kwartier, van militair hospitaal tot groene oase 

 Je ontdekt hoe het domein van het ‘militair’ hospitaal een groene oase midden in de stad werd. Ziekenzalen en labo’s werden lofts en appartementen, het centrale stookgebouw een ‘coworking’ place’, de kapel een sterrenrestaurant, het klooster een hotel... Restauratie en nieuwbouw gaan hier perfect samen. Vang een glimp op van een heuse dakboerderij of spot een hippe vogel in dit bijzondere biotoop. Kijkers van het tv programma 30-ers herkennen de woonomgeving van Nora.

Een groepsmaaltijd staat voor je deelnemers klaar vanaf 12.30 u tot 14.30 u in de omgeving van het Eilandje (facultatief extra 20 Euro)

In de namiddag, van 14.30u tot 16.30u staat op het programma:  
Op zoek naar de Red Star Line 

 Voor ongeveer 2 miljoen emigranten uit Europa waren de gebouwen van de Red Star Line op het Antwerpse Eilandje de start van een nieuw leven in Amerika. Met deze wandeling loop je door oude pakhuizen, langs de bolders waar de schepen aanlegden en voorbij de oude havenloodsen. Je gids vertelt je honderduit over het reilen en zeilen van de passagiers tijdens hun reis door Europa, hun verblijf in Antwerpen, hun boottocht over de oceaan en hun belevenissen in de Nieuwe Wereld.  

 De KnipoogDag sluiten we om 17u af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18 u. 

Praktisch gaan we met de trein naar Antwerpen en doen we de verplaatsing van het Groen Kwartier in Berchem met tram of bus naar het Eilandje.

<
>
x