Cultuursmakers

The Heavy Brigade Wargaming

The Heavy Brigade heeft als voornaamste doelstelling historisch onderzoek te verrichten naar ons militaire verleden. Dit niet enkel door te snuffelen in bibliotheken en stoffige archieven, maar ook en vooral door het uitwerken van historisch zo accuraat mogelijke simulaties.

Het komt erop neer dat we naar aanleiding van ons onderzoek naar een bepaalde veldslag deze militaire confrontatie van minuut tot minuut gaan nabootsen op een identiek terrein en met – in schaalverhouding – identieke troepensamenstellingen.

Deze bewegende maquettes zijn niet alleen visueel erg aantrekkelijk, maar ze leveren bovendien tal van interessante gegevens op aangaande het hoe en het waarom van een bepaalde historische afloop.

Ons onderzoek beperkt zich niet tot een bepaalde periode of tot enkel ons nationale verleden. We proberen daarentegen een zo ruim mogelijk gamma aan te bieden aan onze leden, variërend van de klassieke oudheid tot de dag van vandaag en dit wereldwijd.

Geregeld worden er in clubverband schilder- en maquettebouwdemo’s gegeven voor de belangstellenden zodat achteraf ieder naar eigen behoefte en interesse een persoonlijke verzameling kan uitbouwen die in toekomstige wargames tot haar volle recht kan komen.

Voel jij ook het bloed van Napoleon, Alexander de Grote of Rommel door je aderen stromen of heb je gewoon handige vingers en wil je eens een uniek schaalmodel in elkaar knutselen ? Misschien heb je thuis wel een kast vol afgewerkte modellen staan waar je net dat ietsje méér mee wil doen dan enkel afstoffen en bewonderen. Aarzel dan niet langer en neem contact op met ons. Maandelijks is er een samenkomst op zondag van 13u tot 19 u.

Nieuws

<
>
x