Cultuursmakers

Zandhoven

KnipoogDag Antwerpen - Inschrijvingen afgesloten

Ons cultureel stadsfestival vindt in 2022 plaats in ... Antwerpen. Hoe kan het ook anders? Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden begon. We keren terug naar onze ‘roots’. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z’n vele culturele troeven te ontdekken.

Datum: 27/03/2022
Uur: 10:00
Plaats: Stadscentrum Antwerpen
Adres: volgt later , 2000 Antwerpen
Prijs leden: 14
Prijs niet-leden: 20
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Programma

In de ochtend, van 10u tot 12u, begeleid bezoek aan 'Mazzel Tov', kennismaking met de Joodse gemeenschap 

Tijdens een wandeling krijg je een snelle introductie in de Joodse gemeenschap vlakbij het centraal station. Onze gids neemt je mee langs winkels en woningen in de buurt en door de Diamantwijk en vertelt over werken en feesten, over Jood en Belg zijn, over de impact van geloof op het dagelijkse leven. En zeker ook over wat ons bindt, meer dan over wat ons scheidt. We bezoeken ook een synagoge (onder voorbehoud) waar je meer te weten komt over geloofsbeleving en waar je vragen kan stellen. 

Een groepsmaaltijd (30 euro per persoon) staat klaar vanaf 12.15u tot 14.15u in een koosjer restaurant in de Kievitwijk. 

In de namiddag, van 15u tot 17u, begeleide wandeling 'Het Eilandje': 

Ten noorden van het Schipperskwartier heeft de oude havenwijk het Eilandje zich ontpopt tot een trendy buurt. Je zal aangenaam verrast zijn door de combinatie van oude en nieuwe elementen in de wijk. Deze levendige 19de-eeuwse havenbuurt kwam in de jaren zestig van vorige eeuw in verval. Een spectaculair stadsvernieuwingsproces veranderde de minder fraaie havenbuurt in een aantrekkelijke wijk met wandelboulevards, terrassen, groen en enkele culturele pareltjes. Je ontdekt er tussen de historische pakhuizen de moderne architectuur van het MAS, het Red Star Line Museum en het nieuwe havenhuis.  

De KnipoogDag sluiten we om 17u af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18 u. 
 

Ook VAB-leden en KBC-klanten genieten ter gelegenheid van onze verjaardag van het ledentarief.<
>
x