Cultuursmakers

Carpe Diem

Hugo van Kuyck: De vergeten held die D-Day mogelijk maakte!

Cultuursmakers, Heemkundige Kring en NSB Overmere bundelen hun krachten voor een unieke lezing. 6 juni is alweer bijna in zicht. Maar wie heeft de cruciale landingskaart van Normandiƫ getekend? Weet je dat een Antwerpenaar een uiterst belangrijke rol speelde in deze landing? Ontdek het verhaal van Hugo Van Kuyck en kom meer te weten over zijn onmiskenbare bijdrage.

Datum: 29/05/2024
Uur: 19:30
Deuren open: 19 uur
Plaats: Oud-gemeentehuis
Adres: Baron Tibbautstraat 2, 9290 Overmere
Plaats van bijeenkomst: Raadszaal
Prijs leden: 10
Prijs niet-leden: 15
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing

Een samenwerking met Heemkundige Kring Overmere en NSB Overmere.

Op 6 juni 1944, 80 jaar geleden, vond D-Day plaats: de landing van de geallieerde troepen in Normandië. Deze cruciale operatie betekende een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog en de start van de bevrijding van Europa.

Weinig mensen weten dat een Antwerpenaar een cruciale rol speelde in het succes van D-Day: Hugo Van Kuyck. Hij was de man die de gedetailleerde landingskaarten van Normandië creëerde, kaarten die onmisbaar waren voor de planning en uitvoering van de operatie.

Tijdens deze Briefing van Ere-Luitenant-kolonel E. Rombouts, een expert in militaire geschiedenis, ontdek je het fascinerende levensverhaal van Hugo Van Kuyck, van zijn opleiding tot zijn cruciale rol in D-Day.

Mis deze unieke kans niet om meer te leren over deze vergeten held en zijn onmiskenbare bijdrage aan de bevrijding van Europa!

<
>
x