Cultuursmakers

Carpe Diem

Wat is uw inDRUK? in Antwerpen

Samen met onze gids ontdekt je het boeiende leven van Christoffel Plantijn, zijn schitterende patriciƫrswoning en de authentieke werkplaatsen van een 16e-eeuwse drukkerij. Daarna stappen we naar de historische Nottebohmzaal. Je ervaart Antwerpen tijdens de gouden eeuw terwijl je kijkt naar een replica van de stadskaart van Bononiensis en ontdekt de globes van Blaeu.

Datum: 20/11/2021
Uur: 13:00
Plaats: Plantin Moretus Museum
Adres: Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen
Prijs leden: 40
Prijs niet-leden: 45
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Waar de tijd bleef stilstaan. Stap binnen in het huis en de drukkerij en loop in één moeite de 16de en 17de eeuw binnen. Het lijkt alsof Christoffel Plantijn de deur net achter zich heeft dichtgetrokken. Dat Plantin’s familiebedrijf driehonderd jaar standhield was mee te danken aan een aantal sterke, geëmancipeerde vrouwen, die lange tijd aan het hoofd van de onderneming stonden en zo mee de continuïteit garandeerden.

Een plekje groen midden in de stad. De binnenplaats en tuin waren in de tijd van Plantin al een toeristische attractie. Luister hoe stil het kan zijn midden in de stad en ontdek populaire planten uit de 16de en 17de eeuw. Museum Plantin-Moretus is het enige museum ter wereld op de lijst van UNESCO Werelderfgoed!

Daarna brengen we een bezoek aan de historische Nottebohmzaal. Dat gebouw maakte in de zeventiende eeuw samen met de Sint-Carolus Borromeuskerk deel uit van het indrukwekkende barokcomplex op het Hendrik Conscienceplein. Samen met onze gids maaken we een historische uitstap van de zestiende eeuw tot vandaag.

Inschrijven verplicht: Dit kan via mail denderleeuw@cultuursmakers.be of bellen naar 0470 19 36 61 (Diane) - Inschrijven kan tot 20 september 2021  

<
>
x