Cultuursmakers

De Route

Welkom bij Cultuursmakers De Route!

Wij zijn een nieuwe themagroep van Cultuursmakers vzw en zijn zeer enthousiast om jullie mee te nemen op kwalitatieve en leuke culturele activiteiten die openstaan voor iedereen.

Benieuwd naar onze naamkeuze?

  • Route is een leenwoord uit het Frans, in de betekenis van ‘weg’ voor het eerst aangetroffen in het jaar 1643.
  • De route is de vooraf of ter plekke bepaalde weg van punt A naar B die men te voet, per fiets, per auto, per trein of welk vervoermiddel dan ook aflegt.
  • In sommige dialecten worden de spoorwegen ook ‘de route’ genoemd en dat zal nu precies de rode draad doorheen onze activiteiten zijn. Want allen hebben we iets met het spoor, de trein, de Spoorwegen (de meesten van ons werk(t)en er zelf).

Onze doelstelling?

  • Groepsuitstappen met culturele insteek zoals gegidste stadswandelingen, historische gebouwen of musea bezoeken met spoorwegen/de trein als breed thema.
  • Jij vertrekt ( bij voorkeur met het openbaar vervoer) vanuit je woonplek naar de plaats van afspraak. Daar start dan het groepsgebeuren. Je wordt voor het verloop van de dag door een gediplomeerd gids begeleid en krijgt een gezamenlijke maaltijd aangeboden.

Word onze ‘compagnon de route’ want de voordelen van groepsuitstappen zijn talrijk.

  • Je hoeft niets op te zoeken over de bezienswaardigheden of waar je iets kan eten en je hoeft zelfs geen kaart te kunnen lezen…  
  • Wanneer je groepsuitstappen maken vergelijkt met alleen op stap gaan, dan is het in  groep een stuk goedkoper. Voor de toegang tot musea en/of gidsbeurt krijgen groepen vaak korting en betalen minder dan mensen die alleen komen.
  • Bovendien is samen activiteiten ondernemen vaak leuker dan alleen. Het is een fijne kans is om nieuwe mensen te leren kennen. In groep cultuur beleven en mensen samen brengen, daar gaan we voor!

Wil je met ons 'op route', hou dan onze activiteitenkalender in de gaten!

Guido, Hugo, Linda en Michel (op de foto ontbreekt Michel)

Nieuws

<
>
x