Cultuursmakers

Denderleeuw Carpe Diem

Verdwenen Charleroi

Kom met Cultuursmakers en HKO mee voor een stadssafari of een rondrit met de autocar. Liefhebbers van industriële archeologie zullen zeker hun hart kunnen ophalen met deze bijzondere uitstap langs het industriële erfgoed van Charleroi.

Datum: 01/04/2023
Uur: 08:30
Plaats: Parking van de Sporthal
Adres: Molenstraat 1B, 9290 Overmere
Prijs leden: 85
Prijs niet-leden: 90
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Groep 1 en Groep 2 gaan samen koffie drinken om dan op te splitsen in:

Groep 1 - Voor de sportievelingen: ontdek de “ghost metro”, en de meest deprimerende straat van België, maak een klim op een mijnterril en bezoek een verlaten metaalfabriek.  Charleroi toont je onbekende mysteries van de interessantste postindustriële regio van Europa. Nico, onze gids van dienst, zorgt voor een stadsrondleiding. Verwacht je niet aan een klassieke toeristische stadswandeling, het wordt een pittige verkenning van 10 km.

Lunch: Neem je picknick mee en drinken, onderweg kun je niets kopen.

Prijs: € 55 voor de leden en € 60 voor niet-leden. Inbegrepen: Autocarvervoer, Koffie met een croissant, Nederlandstalige reisleiding, Gids Bart en deskundige begeleiding door Nico, Afsluiter, Fooi chauffeur.

Groep 2 - Voor de leden die het "iets" rustiger aan willen, maken we een rondrit met de autocar door één van de boeiendste industriesteden van Europa. Charleroi werd in een recente peiling uitgeroepen tot lelijkste Europese stad. Maar heeft desondanks een breed gamma aan wonderbaarlijke bezienswaardigheden in de aanbieding. Bart, onze gids van dienst, laat ons kennismaken met het zwarte verleden van Charleroi en de groene puinheuvels.

Lunch: in een restaurant

Prijs: € 85 voor de leden en € 90 voor niet-leden. Inbegrepen: Autocarvervoer, Koffie met een croissant, Nederlandstalige reisleiding, Gids Bart, lunch, Afsluiter, Fooi chauffeur.

De rondrit van groep 2 eindigt waar we groep 1 in de namiddag terug gaan oppikken en we zorgen voor een mooie afsluiter.

<
>
x