Cultuursmakers

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Beste leden en sympathisanten,

Eindelijk kunnen we het van de daken schreeuwen!

vtbKultuur heet voortaan Cultuursmakers!
Van VTB over vtbKultuur tot Cultuursmakers!

Op 29 januari 1922 werd VTB, de Vlaamse Toeristenbond, opgericht om het toerisme bij de Vlamingen te bevorderen, het reizen in het Vlaamse land te promoten en de algemene culturele belangen van het Vlaamse volk te behartigen. Een gat in de markt, zo bleek meteen. VTB groeide en bloeide en werd in enkele jaren tijd dé referentie op vlak van cultuurtoerisme in Vlaanderen. Dankzij VTB, en later vtbKultuur, leerden miljoenen Vlamingen hun streek en land verkennen en ‘reizen’.

Wat in 1922 begon als een ‘toeristenbond’ is vandaag een brede culturele vrijwilligersvereniging met zo’n 140 groepen, 1000 vrijwilligers, 2500 verschillende culturele activiteiten per jaar en ongeveer 100.000 deelnemers per jaar. De rode draad doorheen de geschiedenis is het ‘samen cultuur beleven’. En dat zetten we op onze honderdste verjaardag graag in de kijker. Het eeuwfeest vieren we met een feestelijk cultureel programma, met een terugblik op het honderdjarige bestaan en met een nieuwe naam. 

Cultuursmakers maakt meteen duidelijk wie we zijn en waar we voor staan: mensen en cultuur bij elkaar brengen om te genieten van cultuur, want cultuur smaakt beter samen!
Maar wees gerust, onze afdeling blijft vol energie en enthousiasme verder bouwen aan de toekomst, we zullen u blijven verrassen en u meenemen naar onbekende/minder bekende plekjes. Het aanbieden van een gevarieerd programma staat hoog in ons vaandel. Uw suggesties zijn nog altijd welkom en we blijven hieruit een selectie maken voor onze toekomstige jaarprogramma’s.
 
100 jaar samen cultuur beleven!
De toekomst van Cultuursmakers ziet er alvast veelbelovend uit! Omdat onze vereniging dit jaar haar honderdjarig bestaan viert, staat er een uitgebreid feestprogramma op de agenda: stadsfestival oftewel Knipoogdag Antwerpen op 27/03/2022, gepimpte feestcaravannetje die door Vlaanderen en Brussel reizen, een cartoontentoonstelling, theatertournee van Piv Huvluv over het verenigingsleven, een expo over de geschiedenis van de vereniging, wandelzoektocht…. Benieuwd?
 
Feest bij Cultuursmakers Leopoldsburg/Hechtel-Eksel
Ook onze afdeling heeft iets te vieren, we bestaan op 2 oktober 20 jaar! Noteer alvast in uw agenda feestweek 100 en 20 jaar Cultuursmakers: met o.a. het gepimpte feestcaravannetje, de cartoontentoonstelling, ons feestconcert en nog veel meer. Wilt u hierover mee weten, houd dan uw mailbox en onze website in de gaten!

Tot binnenkort!
Rosina

Nieuws

<
>
x