Cultuursmakers

Lier

Emile Claus, Prins van het luminisme

Deinze en de Leiestreek roept 2024 uit tot het Emile Clausjaar. Precies honderd jaar geleden stierf deze Vlaamse kunstschilder die een van de belangrijkste vertegenwoordigers was van het impressionisme in België. Zijn werk omvat portretten, landschappen en genretaferelen, waarbij hij vooral bekend staat om zijn kleurrijke schilderijen van Vlaamse landschappen en boeren.

Datum: 05/10/2024
Uur: 13:45
Plaats: Museum Mudel
Adres: Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze
Prijs leden: 13
Prijs niet-leden: 16
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 1

Deinze en de Leiestreek roept 2024 uit tot het Emile Clausjaar.

Precies honderd jaar geleden stierf deze Vlaamse kunstschilder die een van de belangrijkste vertegenwoordigers was van het impressionisme in België. Zijn werk omvat portretten, landschappen en genretaferelen, waarbij hij vooral bekend staat om zijn kleurrijke schilderijen van Vlaamse landschappen en boeren. In 1882 boekte hij met het 'Hanengevecht in Vlaanderen' voor het eerst een succes op de Salon in Parijs. Een jaar later vestigde hij zich in villa Zonneschijn in Astene, een dorp aan de Leie. In 1904 stichtte hij de kring Vie et Lumière. Hierdoor werd hij bekend als de zonneschilder van de Leie. Men beschouwt Claus nu als de leider van het Belgische luminisme. Zijn schilderijen raakten verspreid over de hele wereld. In 2024 zal er veel werk te zien zijn in het Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel) De museumpas wordt niet aanvaard bij een groepsrondleiding.

Schrijf je online in en betaal binnen de 3 dagen op onze rekening BE44 9730 9813 6045 met vermelding van het aantal plaatsen en voor hoeveel leden en/of niet-leden je betaalt.        Enkel online inschrijvingen worden aanvaard. 
Is online inschrijven niet meer mogelijk (inschrijvingsknop niet meer zichtbaar), dan kan je een mail sturen om op de wachtlijst te staan en word je verwittigd als er plaatsen vrijkomen.
Lees, om alle misverstanden te vermijden, de nieuwe inschrijvingsprocedure op onze homepagina.

<
>
x