Cultuursmakers

Lier

Lid worden bij Cultuursmakers?

Dat is voordelig proeven en smullen van cultuur. Met het hele gezin!

Ben jij ook een cultuursmaker en zie je het wel zitten om voordelig van cultuur te proeven of te smullen? Dan moet je beslist lid worden van onze culturele bende!

Ons lidmaatschap kost 20 euro per kalenderjaar en is geldig voor het hele gezin.

Je voordelen op een rijtje:
  • Je maakt deel uit van een groep enthousiaste cultuurliefhebbers waarmee je samen van cultuur kunt genieten.
  • Je kan aan alle activiteiten van alle Cultuursmakers-groepen deelnemen aan ledenprijs. Jaarlijks staan er ongeveer 2500 activiteiten op de agenda. Je vindt ze op www.cultuursmakers.be/activiteiten.
  • Je krijgt 5 euro korting bij de aankoop van een Open Monumentenkaart. Je betaalt dan 20 in plaats van 25 euro. Met een Open Monumentenkaart krijg je toegang tot uitzonderlijke erfgoedplaatsen in Vlaanderen en heel wat kortingen en voordelen bij meer dan 250 monumenten in Vlaanderen.
  • Je krijgt 6 euro korting bij de aankoop van een Museumpas. Je betaalt dan 53 in plaats van 59 euro om een jaar lang de permanente tentoonstellingen van meer dan 170 musea gratis te bezoeken. Ook heel wat tijdelijke tentoonstellingen kan je gratis of met fikse korting bezoeken. Deze korting is enkel geldig voor een nieuwe Museumpas, niet voor een hernieuwing.
  • Je krijgt korting voor de toegang tot allerlei musea en cultuurhuizen, bijvoorbeeld bij Parcum Leuven, Atelier Roger Raveel Machelen-aan-de-Leie, In Flanders Fields Museum Ieper en Arboretum Kalmthout.
  • Daarnaast kunnen we ook regelmatig voor tijdelijke evenementen of voorstellingen mooie kortingen aanbieden.

 Het volledige en actuele overzicht vind je op www.cultuursmakers.be/ledenvoordelen.

Hoe word je lid?
  • Vul het formulier hiernaast in en klik op ‘word lid’. 
  • Betaal vervolgens 20 euro op rekening van onze Cultuursmakers-groep: BE44 9730 9813 6045
  • Je Cultuursmakers-pas valt even later in je brievenbus.

 

 We beloven dat je geen spijt zal krijgen van je lidmaatschap en wensen je veel cultuurplezier.

Nieuwe ledenvoordelen:

Toots, the Sound of a Belgian Legend: 4 euro korting
Nog tot 31 augustus 2022 - KBR Brussel
Op 29 april 2022 zou Toots Thielemans 100 jaar zijn geworden. Het ‘ketje’ uit de Marollen was een uitmuntend gitarist en fluiter. Hij groeide uit tot een van de beste mondharmonicaspelers die ooit heeft geleefd. Met zijn virtuoze spel vulde Toots concertzalen over de hele wereld, maar toch bleef hij altijd Belg in hart en nieren.
KBR en het MIM brengen ter gelegenheid van zijn 100ste verjaardag een eerbetoon aan Toots, in zijn thuisstad Brussel. Nog tot en met 31 augustus 2022 kan je in KBR terecht voor een belevingsexpo waarin klank en muziek de hoofdrol spelen.
Tickets en info: https://www.kbr.be/nl/evenement/toots-100/
 
Op zondag 8 mei 2022 organiseren we een groepsaankoop tickets met een interactieve lezing waar je ondergedompeld wordt in de wereld van Toots. Daarna duik je zelf de tentoonstelling in met heel wat nieuwe kennis. Gewapend met een audiogids kan je de expo rustig bezoeken en dit op je eigen tempo. Deelname: 7,5 euro i.p.v. 15 euro. Deadline voor de inschrijvingen is een weekje opgeschoven van 1 naar 10 april 2022.
 
The Antwerp Story in Het Steen aan ledentarief
Tijdens de KnipoogDag kon je al proeven van wat Antwerpen allemaal te bieden heeft. Heb je nog meer trek gekregen in de koekenstad? Dan is The Antwerp Story in Het Steen de ideale plek om je verkenning verder te zetten. In het vernieuwde Steen, het oudst bewaarde gebouw van de stad, volg je een parcours door elf kamers waar je alles leert over de geschiedenis en identiteit van de stad. Maak kennis met de wijken, de musea en bekende Antwerpenaars. Of je nu voor de eerste keer in Antwerpen bent, of de stad al heel goed kent, The Antwerp Story is voor iedereen het perfecte begin van een geslaagd stadsbezoek. 
Tot 2 september 2022 kan je genieten van ons ledenvoordeel: online betaal je slechts 5 i.p.v. 7 euro met het codewoord CULTUURSMAKERS2022. Deze code werkt voor zowel volwassenen als kinderen van 6 tot 18 jaar. Tickets kunnen besteld worden via https://www.visitantwerpen.be/nl/het-steen/tickets
 

 

<
>
x