Cultuursmakers

Lier

Histoire de ne pas rire: Het surrealisme in België

De eigenzinnige surrealisten in België gaan voorbij aan het louter esthetische – ze willen de wereld transformeren met hun subversieve kunst. In Histoire de ne pas rire schenken we extra aandacht aan hun internationale contacten, de politiek-historische achtergrond en belangrijke vrouwelijke kunstenaars.

Datum: 08/06/2024
Uur: 14:45
Plaats: Bozar/Paleis voor schone kunsten
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs leden: 18
Prijs niet-leden: 21
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

Bozar viert 100 jaar surrealisme met een tentoonstelling rond de beroemde avant-gardestroming in België over een periode van maar liefst 60 jaar. 1924: net als in Parijs starten ook in ons land de surrealistische activiteiten met gedurfde pamfletten van onder meer dichter Paul Nougé, leidraad in deze expo. De eigenzinnige surrealisten in België gaan voorbij aan het louter esthetische – ze willen de wereld transformeren met hun subversieve kunst. In Histoire de ne pas rire schenken we extra aandacht aan hun internationale contacten, de politiek-historische achtergrond en belangrijke vrouwelijke kunstenaars. Met werk van o.a. Paul Nougé, René Magritte, Jane Graverol, Marcel Mariën, Rachel Baes, Leo Dohmen, Paul Delvaux en ook Max Ernst, Yves Tanguy, Salvador Dalí, Giorgio De Chirico en vele anderen.

Geen korting voor museumpas

Schrijf je online in en betaal binnen de 3 dagen op onze rekening BE44 9730 9813 6045 met vermelding van het aantal plaatsen en voor hoeveel leden en/of niet-leden je betaalt. Enkel online inschrijvingen worden aanvaard. 

Is online inschrijven niet meer mogelijk (inschrijvingsknop niet meer zichtbaar), dan kan je een mail sturen om op de wachtlijst te staan en word je verwittigd als er plaatsen vrijkomen.

Lees, om alle misverstanden te vermijden, de nieuwe inschrijvingsprocedure op onze homepagina

<
>
x