Cultuursmakers

Lier

Knipoogdag Cultureel stadsfestival VOLZET

Antwerpen is de plek waar de het voor onze vereniging allemaal begon. We keren terug naar onze roots.

Datum: 27/03/2022
Uur: 10:00
Plaats: Centrum
Adres: Centrum , 2000 Antwerpen
Prijs leden: 14
Prijs niet-leden: 20
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 2

Ons cultureel stadsfestival vindt in 2022 plaats in ... Antwerpen. Hoe kan het ook anders? Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden begon. We keren terug naar onze ‘roots’. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z’n vele culturele troeven te ontdekken. Niet alleen in de voor- maar ook in de namiddag kan je  deelnemen aan een van de vele begeleide themawandelingen of -bezoeken. 

Programma

In de ochtend, van 10u tot 12u, neemt groep Lier deel aan het begeleid bezoek aan  Het Groen Kwartier, van militair hospitaal tot groene oase 

 Je ontdekt hoe het domein van het ‘militair’ hospitaal een groene oase midden in de stad werd. Ziekenzalen en labo’s werden lofts en appartementen, het centrale stookgebouw een ‘coworking’ place’, de kapel een sterrenrestaurant, het klooster een hotel... Restauratie en nieuwbouw gaan hier perfect samen. Vang een glimp op van een heuse dakboerderij of spot een hippe vogel in dit bijzondere biotoop. 

Een groepsmaaltijd staat voor je deelnemers klaar vanaf 12.30 u. tot 14.30 u. in het centrum van Antwerpen.

In de namiddag, van 15u tot 17u staat op het programma :  

Rond de wieg van Antwerpen en verder 

Een “wieg” op enkele heuvels, een haast 1000 jaar oude stadsmuur, het 500 jaar oude Vleeshuis... Wandel mee door de geschiedenis van de stad en kom te weten waarom je geen natte voeten meer krijgt in de Burchtgracht, waarom er vis verkocht werd op de Veemarkt, wat Predikheren van Sint-Paulus met honden te maken hebben, hoe plezant het Schipperskwartier was, hoe blinkend de Gouden zestiende eeuw was, waar Panamarenko zijn schipperspet kocht en in welke straten Wannes van de Velde verdwaalde. Kortom, je wandelt door de geschiedenis van de stad en haar bewoners. 

De KnipoogDag sluiten we om 17u af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u. 

Nog 3 plaatsen beschikbaar

Kostprijs

Deelnemers betalen 20 euro of 14 euro (leden Cultuursmakers ) voor het dagprogramma. Omwille van hun hoofdsponsoring 100 jaar genieten VAB-leden en KBC-klanten van hetzelfde voordeeltarief. Wie VAB lid is dient lidnr op te geven, wie KBC klant is, wordt verzocht via de KBC rekening te betalen.
Het middagmaal kost 25 euro per persoon.

Alleen online inschrijven mogelijk. Bij betaling duidelijk vermelden hoeveel leden en niet-leden, met of zonder middagmaal.

Inschrijving is pas geldig na betaling van het juiste bedrag op rekening van Cultuursmakers Lier: BE44 9730 9813 6045 

Deadline inschrijven: 14 februari


 

<
>
x