Cultuursmakers

Lier

Modemuseum Antwerpen

Tijdens deze rondleiding maak je kennis met alles wat MoMu te bieden heeft! Een MoMu-gids neemt je mee door de tijdelijke tentoonstelling “E/MOTION.” en geeft een kijk op de “Collectiepresentatie” met topstukken van Martin Margiela, A.F. Vandevorst, Ann Demeulemeester, Raf Simons,… Aansluitend breng je een kort bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling “P.LACE.S”

Datum: 23/10/2021
Uur: 10:15
Plaats: Modemuseum
Adres: Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Prijs leden: 11
Prijs niet-leden: 13
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 6

MoMu Highlights

Tijdens deze rondleiding maak je kennis met alles wat MoMu te bieden heeft! Een MoMu-gids neemt je mee door de tijdelijke tentoonstelling “E/MOTION.” en geeft een kijk op de “Collectiepresentatie” met topstukken van Martin Margiela, A.F. Vandevorst, Ann Demeulemeester, Raf Simons,… Aansluitend breng je een kort bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling “P.LACE.S” en ook de MoMu bibliotheek wordt niet vergeten. 

“E/MOTION. Mode in Transitie” gaat dieper in op de manier waarop mode een uitdrukking is van emotie, angst en verlangen in de samenleving: mode is tegelijk “emotion” en “in motion”. MoMu blikt met deze tentoonstelling terug op gebeurtenissen van de voorbije drie decennia en stelt vragen over de manier waarop mode zich als industrie kan heruitvinden en over de rol die modeontwerpers daarbij in de toekomst kunnen spelen. 

De “Collectiepresentatie – Mode uit de MoMu collectie” blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum.  De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de MoMu collectie kenmerken.  

De expo “P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen” belicht de rol van Antwerpen in de ontwikkeling en internationale handel van kant. MoMu presenteert deze rijke geschiedenis op 5 verschillende locaties in de stad, in dialoog met hedendaagse innovatieve en hoogtechnologische modecreaties.


Deadline inschrijvingen en betalingen 29 september!

Wens je mee te gaan? Schrijf je dan online  in en betaal 11€ pp (leden) of 13€ (niet leden) op rekening BE44 9730 9813 6045 met vermelding of je lid (lidmaatschapsnr) bent of niet en voor hoeveel personen jullie inschrijven (leden en niet-leden).

Opgelet! De Museumpas is bij groepsbezoek niet geldig in het MoMu. De pas is een individueel voordeel en komt  niet in aanmerking voor de groepsbezoeken en de voordelen die hieraan verbonden zijn (toegangskorting en gids). Cultuursmakers heeft heel interessante groepsprijzen kunnen bedingen in het MoMu waardoor je als lid slechts 11 euro moeten betalen voor het begeleid bezoek. De individuele normale toegangsprijs is 12 euro.

<
>
x