Nieuwe directeur voor Cultuursmakers

Cultuursmakers vzw heeft een nieuwe directeur: Christoph De Boeck (°1972). “Christoph zet vanaf nu zijn schouders onder Cultuursmakers vzw om onze vereniging nog beter op de kaart te zetten en zo meer maatschappelijk sociale impact te hebben. Op die manier kunnen we onze werking voor de toekomst verzekeren”, benadrukt Edith Vervliet, voorzitter van de Raad van Bestuur Cultuursmakers vzw.

Christophe startte zijn loopbaan als academisch onderzoeker. Gedurende een tiental jaren doceerde hij over maatschappelijke onderwerpen in het kader van dramaturgie en politieke filosofie aan de Universiteit Antwerpen. Daarna ontwikkelde en beheerde hij creatieve technologie projecten o.m. als directeur van een interdisciplinair productiehuis en gastdocent mediakunst KASK Gent. Nadien was hij bijna tien jaar directeur van Overtoon, het platform dat de belangen van beoefenaars van geluidskunst behartigt en waar hij ook met tal van vrijwilligers samenwerkte.

Zes jaar lang stond Griet Janssens aan het hoofd van Cultuursmakers. Op 8 januari gaf zij haar opdracht door aan Christoph. 

“Al die tijd heeft Griet onze vereniging in goede banen geleid. De Raad van Bestuur, de leden van de Algemene Vergadering en het team zijn Griet oprecht dankbaar. Wij wensen haar dynamiek en enthousiasme als bruggenbouwer verder te zetten. De deur van Cultuursmakers zal altijd op een kier blijven voor Griet die nu algemeen directeur is bij Femma”, zegt Edith Vervliet, voorzitter van de Raad van Bestuur Cultuursmakers vzw. 

<
>
x