Cultuursmakers

Club Kortfilm

Welkom bij Club Kortfilm! 

Ons idee?

Een groep oprichten waar enthousiastelingen die van kortfilm houden samen:

  • kunnen genieten van kortfilmvertoningen, -festivals, -besprekingen, -...
  • en toffe activiteiten willen organiseren die de kortfilm in de picture zet!

Waarom?

  • Omdat we heel erg van kortfilm houden!
  • Er naast ons nog heel veel andere kortfilmfans zijn die dolgraag samen met anderen ervan willen genieten en kortfilms meer in de aandacht willen brengen (maar misschien nog geen partners-in-crime gevonden hebben).
  • En dat tot een club van gelijkgestemde enthousiastelingen behoren voor veel gezellige momenten kan zorgen!

Voor wie?

  • Voor iedereen die geboeid is door kortfilm en hier graag ‘meer’ mee wil doen: van filmvertoningen organiseren en kortfilms naar bepaalde doelgroepen of op locatie brengen,  tot een filmbespreking met regisseurs op de agenda zetten of een lezing over hoe je begint aan een kortfilm, ... Afhankelijk van waar de groep zelf goesting in heeft!
  • In de eerste instantie zijn we vooral in Oost- en West-Vlaanderen op zoek, maar ook in de andere (Vlaamse) provincies en Brussel zijn we op zoek.

Concreet?

  • Wij zijn in eerste plaats op zoek naar enthousiastelingen die mee hun schouders willen zetten onder deze groep: de lijnen uitzetten, de eerste activiteiten organiseren … Cultuursmakers nationaal ondersteunt met praktisch advies, logistieke en financiële steun, hulp bij communicatie ... 

Klinkt dat voor jou als de hoofdrol scoren in je favoriete kortfilm? Dan ben jij onze man/vrouw!

Laat van je horen of vraag (nog vrijblijvend) meer info via mail: heidi.vanackere@cultuursmakers.be of je kan Heidi ook bellen: 0468 29 96 90.

 
vtbKultuur is een pluralistische, laagdrempelige en open organisatie die cultuur wil verspreiden en mensen samen van cultuur wil laten genieten. In Vlaanderen en Brussel zijn er ongeveer 150 Cultuursmakers-groepen van vrijwilligers die culturele activiteiten organiseren. Deze activiteiten staan open voor iedereen.

De meeste Cultuursmakers-groepen organiseren een heel breed pallet aan culturele activiteiten: van een gin-proeverij tot een stadswandeling, van kindertheater tot een (huiskamer)concert, van een lezing tot een bezoek aan een tentoonstelling. Sommige Cultuursmakers-groepen werken specifiek rond een bepaald cultureel thema zoals film, foto, video … En binnenkort starten we met een themagroep Club Kortfilm!

Wil je meer weten over onze organisatie of over vrijwilliger zijn bij Cultuursmakers, snuister dan zeker ook even verder op onze website .

https://www.cultuursmakers.be/info

https://www.cultuursmakers.be/word-vrijwilliger-vragen

<
>
x